Wymiana doswiadczeń z budowy HMS "Victory" |
nowy wątek utworzono: 2012/01/24 01:12 |
|
|
Witam wszystkich "szaleńców' którzy budują HMS Victory!
Modele okrętów buduję od 1955r. W międzyczasie projektowałem i budowałem statki w skali 1 : 1 Do modeli wróciłem na emeryturze. Jednym z podstawowych problemów przy budowie modeli jest sztywne i bezpieczne zamocowanie kadłuba przy trasowaniu i montażu na burtach i na dnie. W modelu Victory i innych żaglowcach rozwiązałem ten problem w następujący sposób: - W gniazda masztów dopasowałem (toczenie) 3 sztywne okrągłe bukowe pręty - technologiczne maszty. - Otwory na maszty w dwu pokładach działowych wzmocniłem przyklejając, dopasowane do średnicy technologicznych masztów, drewniane pierścienie. - Po ustawieniu kadłuba na równej stępce - odmierzyłem równe wysokości, włożonych w gniazda technologicznych masztów i odtrasowałem ich położenie na desce 80 x 30 cm. - Po wywierceniu w desce otworów w/g tras i osadzeniu (kleić) masztów technologicznych, mogę kadłub mocować do góry dnem nadziewając go na te maszty i mocując deskę podstawy ściskiem do stołu. - Mocując deskę podstawy w ciężkim imadle ślusarskim, uzyskuję poziome lub ukośne ustawienie kadłuba, dowolną burtą do góry. W tym położeniu szlifowanie, trasowanie i montaż na burtach jest wygodny. - Ten sposób mocowania kadłuba stosuję do zakończenia wszystkich prac na kadłubie z wyposażeniem, ozdobami i malowaniem włącznie. - Maszty i takielunek montuję jako ostatnie, rozpoczynając od stermasztu. - Bukszpryt montuję ostatni (wcześniej zamontowany kilkakrotnie był złamany). Można wcześniej zamontować kolumnę bukszprytu do zaczepienia sztagów. - Etap mojej budowy - gotowy kadłub - montaż odbojnic. |
||
| #37801 | wysłano: 2012/01/26 15:03 | |
|---|---|---|
|
piękny
|
||
strona główna forum
Ostatnie posty w tym pokoju: