Niemiecka akcja uświadamiająca |
nowy wątek utworzono: 2012/02/14 18:32 |
|
|
Niemcy postanowili uświadomić Polaków z zachodniej Polski, że mieszkają na ich ziemi.
Cóż, nie będę przepisywał artykułu, temat dość ciekawy. http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20120213%2FSZCZECIN%2F346182509 |
||
| #38795 | wysłano: 2012/02/14 20:04 | |
|---|---|---|
|
tytuł artykułu:
Niemcy rzucają wyzwanie. Z samolotów spadną miliony ulotekartykul i parę cytatów:Wiece w polskich miastach, w tym w Szczecinie, samoloty zrzucające miliony ulotek popierających roszczenia potomków niemieckich "wypędzonych". Takie akcje szykuje na wiosnę w Polsce nowa niemiecka organizacja z Berlina.Kto organizuje:Eigentuemerbund Ost (Związek Właścicieli – Wschód), założony w styczniu 2012 roku.następny cytat:Od maja będą rozdawane polskim gospodarstwom domowym miliony ulotek, które będą informować o polskich zbrodniach na niemieckich cywilach i polskich naruszeniach prawa międzynarodowego. Jednocześnie planowane są publiczne manifestacje. Pierwsze stacje akcji to Goerlitz (Zgorzelec – dop. red.), Stettin (Szczecin), Breslau (Wrocław) i Oppel (Opole)”.Wątek kontynuowany na forum gazety.Po podanym linku nie doszedlem......I nie trzeba wojny wystarczy waliza oiro i luki w prawie |
||
| #38798 | wysłano: 2012/02/14 20:28 | |
|
Późna sprawiedliwość: Niemieccy wypędzeni otrzymują z powrotem swą własność! „Z pomocą znanych adwokatów i specjalistów prawa międzynarodowego Eigentümerbund Ost e.V. (Związek Właścicieli Wschód związek zarejestrowany) założony w styczniu 2012r. znalazł luki w prawie międzynarodowym, w następstwie których nastąpi zwrot własności prywatnych osób zrabowanej po drugiej wojnie światowej przez Polskę i Czechy. Cały proces prawny jest finansowo zabezpieczony przez inwestora. Zapraszamy Państwa na konferencję prasową Związku Właścicieli Wschód z.z.: Piątek, 17 lutego 2012r., godzina 10:00 Hotel Mercure, Sala „Renzo Piano” Luckenwalder Straße 11, 10963 Berlin Konferencja prasowa odbędzie się w języku niemieckim. Na konferencję prasową proszę zgłaszać się na następujący adres mailowy: presse@eigentum-ost.de |
||
| #38799 | wysłano: 2012/02/14 20:30 | |
|
Jednocześnie planowane są publiczne manifestacje. Pierwsze stacje akcji to Görlitz, Stettin, Breslau i Oppeln. Należy aktywnie włączyć w Oczekuje się poparcia Eriki Steinbach W 1999r. w wywiadzie dla tygodnika „Junge Freiheit” (Młoda Wolność) pani Steinbach powiedziała: „Przy braku dyplomatycznej ochrony prawnej ze strony Rządu Federalnego wypędzonym pozostaje tylko droga prawna. Zainteresowani będą musieli rozważyć teraz podjęcie kroków prawnych w celu realizacji swych roszczeń dotyczących odszkodowań z jednej strony przeciw państwom, które dokonały wypędzenia, i z drugiej strony również przeciw Republice Federalnej Niemiec”. Lars Seidensticker, prezes Związku Właścicieli Wschód z.z. w związku z tym powiedział: „Erika Steinbach mówi do nas z serca! Cieszymy się na Strona internetowe organizacji: www.eigentum-ost.de |
||
| #38800 | wysłano: 2012/02/14 20:56 | |
|
Eigentümerbund Ost im Radio Einen Tag später, am 09.02.2012, erstattete “Radio Stettin” Bericht über die Aktivitäten des EBO. Auch die überregionale Tageszeitung “Gazeta Polska” brachte am 11.02.2012, schon auf der Titelseite den Hinweis auf einen größeren Artikel über die Interessengemeinschaft ostdeutscher Grundeigentümer (siehe Foto unten). Aktuell interessiert sich auch die “Głos Szczeciński” (Stimme Stettins) in einem Artikel vom 13.02.2012 für den neu gegründeten Verein. Ebenfalls vom 13.02. stammt ein Artikel, inklusive einer Leserumfrage, ob man Angst vor deutschen Ansprüchen habe, oder nicht. Erschienen ist der Artikel in der Stettiner Ausgabe der “Gazeta Polska”. |
||
| #38801 | wysłano: 2012/02/14 21:39 | |
|
|
||
| #38890 | wysłano: 2012/02/16 16:30 | |
Koledzy - kiedyś byłem tu u Nas Fenem, ale mnie ukarano za radykalizm. Byłem przeciwny budowaniu NOWEGO ! cmentarza hitlerowskich żołnierzy właśnie w szczecińskim, napisałem, że budzimy bestię.
A teraz wychodzi, że mamy wojnę propagandową i nikt w ewropie nie potępi tej agresywnej manifestacji. Bo na "nasz rząd" to na pewno nie mamy co liczyć, podwinięte ogony pod zadki mają i śliniąc się syczą - cicho, cicho, cicho, cicho, cicho. Zadam pytanie - zepchną nas ? Bo wyobraźcie sobie, że robimy to samo co Fryce w temacie ziem wschodnich ? Te młode Niemce maja plan i bezwzględnie będą go wypełniać, radykalizując metody i tak do momenty kiedy w życie wejdzie Traktat Lizboński podpisany przez Kaczyńskich. A potem Koledzy możemy wywiesić białą flagę zakłamując się do wymiotów - albo stać się np: Talibami - przecież i tak kiedyś trzeba umrzeć... . Powiem tak, każde przyzwalanie na te germańskie podrygi, przemilczanie ich bezczelności - to ZDRADA STANU. Koledzy - właśnie zaczęła się wojna. Tym razem to jest nasza wojna, naszego pokolenia. Ja jestem z Dolnego Śląska znam temat doskonale. Ja mam świadomość, że wszyscy ci, którzy nie posiadają Księgi Wieczystej na swoje domy mogą wylecieć jak państwo Moskalikowie z Nart na Mazurach, po 35latach posiadania gospodarstwa Agnes Trawny, która to zrzekła się majątku w 1970r. i uciekła do RFNu. Nigdy nikt nie dopilnował zmiany prawnej wieczystej - no i nasz polski sąd oddał gospodarstwo p.Trawny bo w Księdze Wieczystej figurował ojciec p.Trawny.... A na Ziemiach Zachodnich 85procent gospodarstw nie posiada Ksiąg Wieczystych - a jesteśmy obywatelami jednego państwa co się zwie Unia Europejska.Dura lex set lex. Traktat Lizboński podpisany przez zdrajców Kaczyńskich to nowe prawo niemieckie. A właśnie, właśnie jak to się nazywa Nasz Portal ??? No właśnie Koledzy, no właśnie. Powolny - kiedyś Fen |
||
| #38897 | wysłano: 2012/02/16 16:54 | |
|
Jak widać radykałów nie brakuje i po tamtej stronie Odry -nigdy ich zresztą nie brakowało poczekajmy na te ulotki z samolotów
|
||
| #38898 | wysłano: 2012/02/16 17:05 | |
Tylko to dla Fryców już nie są radykałowie, tylko NORMALNI Niemcy, młodzi, nowocześni, wykształceni, europejczycy prawdziwi - radykałami to jesteśmy zawsze MY !!!
Nawet jak mówimy, "że dnia pierwszego września, roku pamiętnego wróg napadł na Polskę z nieba wysokiego..." Na co chcesz czekać, na niemieckich prawników... ? |
||
| #38902 | wysłano: 2012/02/16 18:36 | |
|
Witam, powiem krótko wszystkie informacje o treści Niemcy to Niemcy znów tamto to wszystko wina naszego słabego Żądu co nic nie robią tylko pieprzą głópoty a do nich państwo Niemieckie jst poprostu święte .
|
||
| #38927 | wysłano: 2012/02/16 22:32 | |
Tak jest !!!
Władają nami nie mężowie stanu a cinksiarze, geszefciarze, alfonsi i ich lale.Ponoć sami ich wybieramy. Czas pokaże czy te wszystkie wybory to nie tyjater, komedyja jeno. A Niemce to nie dobroczynna ochronka - tylko Naród silny, co dba o swoje. Takiego Bóg dał nam sąsiada. A cinksiarze, geszefciarze, alfonsi nie państwo robią - tylko burdel. Powolny |
||
| #38954 | wysłano: 2012/02/17 12:10 | |
|
Czołem Fen! Niemcy to poważne państwo, które realizuje swoje cele bez względu na okoliczności! Niedawno, jakiś rok temu, spłacili reparacje pierwszowojenne, teraz odwracają skutki II Wojny Światowej. W Polsce niszczy się przemysł, banki w obcych rękach, prasa głównie w niemieckich łapkach... Nasz kraj wraz z resztą krajów Europy Środkowo- Wschodniej staje się zapleczem surowcowym i tanią sił roboczą dla Reichu - to plan niemieckiego Sztabu Generalnego z I Wojny Światowej; realizują go po prawie stu latach! Co za skuteczność!!! Nami żądzą mali ludzie bez oleju w głowie, bez nabiału w spodniach... Marszałek Piłsudski ostrzegał w ciężkich czasach przed agenturą; on już tam wiedział co mówi. Kanclerzyna Adol... przepraszam Aniela Merkel ma na biurku anterfekt swojej idolki, Katarzyny II carycy, no i Niemki. Na dzień dzisiejszy Amerykanie wycofują 2 brygady wojska z terenu Niemiec, czyli redukują swoje siły o połowę -w związku z czym będzie się zacieśniać partnerstwo niemiecko-rosyjskie. Nam pozostaje chyba sojusz z Chinami!
|
||
| #38964 | wysłano: 2012/02/17 14:58 | |
|
No ja jestem ciekawy z jakich to samolotów będą bombardować ulotkami z Transall C-160 czy już z nowych Airbus A400. Mam nadziej że nie ominą mojej wsi. A tak Worgule to te ulotki będą ulotkami o wartości kolekcjonerskiej więc warto wypatrywać samolotów. Ten post był edytowany przez autora o godzinie: 14:59:48
|
||
| #38967 | wysłano: 2012/02/17 15:21 | |
|
Witam . Sprawa jest poważna , myślę że kontakt z dowództwem wojsk lotniczych jest nieodzowny celem zestrzelenia .
Tu zainteresowani znajdą kontakt : http://www.sp.mil.pl/pl/kontakt Powodzenia ! |
||
| #38981 | wysłano: 2012/02/17 17:51 | |
|
Już 13 lutego dziennik „Märkische Oderzeitung” (MOZ) wydawany we Frankfurcie nad Odrą poinformował, iż stowarzyszenie zamierza w drodze powództwa egzekwować roszczenia do byłych majątków.„Na terenach położonych na wschód od Odry uwagę zwraca głównie zapowiedź, że zostaną rozdane miliony ulotek w polskich domach” – pisze gazeta, dodając, iż stowarzyszeniu EBO ponoć dzięki pomocy renomowanych adwokatów udało się znaleźć luki w prawie międzynarodowym. W Szczecinie działalność prasowa stowarzyszenia zdążyła już wywołać falę oburzenia, zwłaszcza że w planowanych ulotkach mają się znaleźć informacje „o zbrodniach popełnianych przez Polaków na niemieckiej ludności cywilnej, polskich naruszeniach prawa międzynarodowego i zbrodniach popełnionych przez POLSKICH OFICERÓW-na ludności niemieckiej!!!!!
|
||
| #38982 | wysłano: 2012/02/17 17:52 | |
|
Dziennik zwraca uwagę, iż przewodnicząca Związku Wypędzonych Erika Steinbach odrzuciła propozycję współpracy z EBO, określając ją mianem absurdu oraz zaznaczając, że związek BdV zawsze dystansował się od ideologii ekstremistycznych. Przewodniczący EBO Lars Seidensticker (38), którego rodzina pochodzi z Otmuchowa, był niegdyś członkiem skrajnie prawicowej partii DVU, a dziś aktywnie działa w niewielkim ugrupowaniu „Bürgerbewegung pro Deutschland”.
|
||
| #38983 | wysłano: 2012/02/17 17:57 | |
|
Co prawda wypędzeni otrzymali jedynie świadczenia z tytułu wyrównania szkód spowodowanych „utratą możliwości użytkowania” swojego byłego mienia, a nigdy nie otrzymali odszkodowań za wywłaszczenia, jednakże w obliczu ewidentnego braku empatii dla cierpień Polaków ze strony stowarzyszenia EBO owa jednostronna, medialnie krzykliwa kampania zapewne znów narobi sporo szkody. Przykre to również dla mniejszości niemieckiej, która też z pewnością będzie proszona o zajęcie stanowiska w tej sprawie – a przecież w tym przypadku nie jest ona bynajmniej właściwym adresatem.
autor:Till Scholtz-Knobloch |
||
| #38984 | wysłano: 2012/02/17 18:10 | |
Niemcy oskarżają Polskę. Chcą zwrotu majątkówSeidensticker poinformował media, że związek wystąpił już ze swoimi roszczeniami zarówno do kanclerz Niemiec Angeli Merckel jak i rządu, ale na razie reakcji nie ma. Kult winy?Gdy kilka dni temu o planach związku napisała frankfurcka gazeta Maerkische Oderzeitung na jej internetowym forum rozgorzała dyskusja.
|
||
| #39051 | wysłano: 2012/02/18 16:22 | |
Psiakrew - Koledzy nie wygląda mi to dobrze, ten człeczyna fizycznie przypomina.... Azjatę. Czyż nie ?
A co do sojuszu z Chinami, pozdrawiam Kolegę Borewicza, to mamy bardzo poważne fundamenty historyczne, takie jak Armia Mandźurska czy Sędzimir. No i mamy nowy, pięęęękny Bazar Narodowy, znaczy stadion, świetnie tam chiński towar się sprzeda a w tych burdelikach dookoła azjatyckie knajpki. Jak Fryce pod wodzą tego... Azjaty zaczną tę awanturę to trzeba będzie pomyśleć nad inteligentną, ostrą, dowcipną ripostą. Ale broń Boże nie nasladować Greków, bo Oni trochę przesadzili w karykaturach. Powolny |
||
| #39187 | wysłano: 2012/02/19 15:01 | |
|
Trzeba było ich wszystkich wysiedlic na Syberie do dzisiaj było by i ze 20 tys. Niestety zostali by jeszcze ci z Angielskiej i A merykańskiej strefy okupacyjnej. Francuzi ze swoja strefa by zrobiła porzadek...powstało RFN a oni dalej nie chcieli oddac czegos tam w Alzacji i Zagłebiu R. Jak tak dalej pójdzie to odzyskaja wszystko co beda chcieli... |
||
| #39234 | wysłano: 2012/02/20 19:05 | |
|
Problemem nie są tylko potomkowie Niemców wysiedlonych po II WŚ. Sporym problemem są tubylcy (bo przecież nie Polacy), osoby publiczne, wygłaszające takie oto opinie:
"Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości". Prawda, że pyszne? Szczególnie w ustach szefa partii politycznej? Co z takim delikwentem stałoby się w II RP? |
||
| #39236 | wysłano: 2012/02/20 19:47 | |
|
Psiakrew - Koledzy nie wygląda mi to dobrze, ten człeczyna fizycznie przypomina.... Azjatę. Czyż nie ? Nie wiem skad zdziwienie ... mieszkanców DDR-u z przyczyn wiadomych ( pochod zwycięskiej Red Army ) czesto okreslano ze sa to z biologicznego punktu widzenia niemieckojezyczni Rosjanie ..... to i typy wschodnie się w urodzie ujawniać muszą ;-) |
||
| #39253 | wysłano: 2012/02/21 09:56 | |
I tak ktoś kto wygląda jak Azjata, ale nie koniecznie jest to typ zauralski, ani dalekoazjatycki, ani kaukaski, ani tym bardziej "państwaśrodka", wpier.......a się w sprawy sąsiadów sam będąc obcą tkanką w tej części świata.... . Mówiąc delikatnie - przybyszom we łbach się poj.....o i znowu zaczynają się czuć gospodarzami. Czujności Koledzy, czujności i żadnej tam tzw. tolerancji bo ta, którą przybysze uprawiają jest w stylu Kalego. Na szczęście Polacy i Niemcy, choć mozolnie, zaczynają rozmawiać ze sobą i to czasami My do Nich po niemiecku a Oni do nas po polsku. Ja to wiem, jestem z Karkonoszy. Czujności Koledzy i odwagi.
Powolny |
||
strona główna forum
Ostatnie posty w tym pokoju: